Erkend en gecertificeerde taxateur

Gecertificeerd registertaxateur
Al sinds 1995 is onze taxateur werkzaam als makelaar en taxateur in de provincies Friesland en Groningen. Sinds 2010 houdt de taxateur zich alleen nog bezig met woningtaxaties. Voor bedrijven kunnen wij u mijn collega's in Leeuwarden en Sneek van harte aanbevelen.

Erkend en gecertificeerde taxateur
Onze taxateur is lid van de branchevereniging VBO, ingeschreven in het taxatieregister NRVT, en aangesloten bij de validatieinstituut NWWI. Tevens zijn wij aansluiting bij de Geschillencommissie. Als erkend taxateur wordt ons taxatierapport erkend door alle hypotheek-geldverstrekkers en de NHG. Dus ook als u een NHG- en/of NWWI-taxatie / -taxatierapport nodig heeft, kan onze erkende taxateur u van dienst zijn.

Taxatierapport
Een gecertificeerde taxateur maakt een zogenaamd taxatierapport op. Het taxatierapport kan u helpen bij de onderhandelingen over de prijs en is nodig voor het verkrijgen van de hypotheek. Bepalend voor de waarde van een woning kunnen zijn: de ligging, de grootte, het afwerkingsniveau en vele andere factoren. De kosten van een taxatierapport zijn vaak fiscaal aftrekbaar.